Polityka prywatności w serwisie pintravel.pl

Szanujemy Państwa prawo do prywatności i dlatego też jako właściciel witryny internetowej oraz Administrator danych w rozumieniu Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych - dalej RODO), niniejszym przedstawiamy naszą politykę prywatności.

 

Dane, które przetwarzamy

Podanie jakichkolwiek danych osobowych jest w pełni dobrowolne.

Dla prawidłowego zawarcia umowy sprzedaży oraz świadczenia innych usług takich jak otrzymanie oferty na adres e-mailowy, udzielenie informacji o ofercie niezbędne jest podanie następujących danych osobowych:

- imię i nazwisko (umowa),

- adres (umowa),

- data urodzenia (umowa),

- dane dowodowe lub paszportowe (umowa),

- adres email lub telefon (umowa, otrzymanie oferty, informacja o ofercie);

Niezależnie od zakresu podanych przez Państwa informacji podczas wizyt na stronach naszego serwisu, serwer lub programy służące do analizy zachowań automatycznie zbierają dane dotyczące tych wizyt. Dane te to w szczególności numer IP i system operacyjny urządzenia, z którego Państwo korzystacie, nazwa przeglądarki, informacje o rozpoczęciu, zakończeniu oraz zakresie każdorazowego korzystania z naszych stron internetowych i usług oraz inne dane transmitowane protokołem http://.

 

W jaki sposób wykorzystujemy dane?

Przekazane przez Państwa dane osobowe wykorzystujemy w celu prawidłowego zawarcia umowy sprzedaży i odpowiedzi na zapytania ofertowe. W szczególności podawane przez Państwa dane służą do obsługi składanych zamówień, płatności oraz kontaktu z Państwem.

Państwa dane są także wykorzystywane w celu:

  • dostosowywania zawartości witryny do Państwa preferencji oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych;
  • tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób korzystają Państwo z naszego serwisu, co umożliwia stałe podnoszenie poziomu świadczonych usług;

Nie udostępniamy Państwa danych w żaden inny sposób, niż to wynika z celu działalności naszej firmy oraz zakresu udzielonej zgody i oświadczeń, jakimkolwiek innym podmiotom trzecim bez podstawy prawnej nakazującej nam takie działanie i zapewniamy o podejmowaniu wszelkich starań, aby informacje te były strzeżone właściwie, a w szczególności w sposób przewidziany przepisami ustawy o ochronie danych osobowych oraz ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

 

Newsletter

Deklarujemy, iż Państwa dane osobowe nie zostaną wykorzystane w celach marketingowych bez Państwa zgody. W szczególności bez uprzedniego uzyskania takiej zgody nie będziemy wysyłali do Państwa żadnych biuletynów, newslettera czy innych informacji handlowych.

W ramach usługi „Newsletter” mogą Państwo otrzymywać informacje o nowościach czy promocjach oferowanych na naszej stronie internetowej. Aby otrzymywać „Newsletter” zostaną Państwo poproszeni o wyrażenie zgody na otrzymywanie informacji handlowych. Państwa zgoda na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowych może być w każdej chwili odwołana. Mogą Państwo odwołać zgodę poprzez wysłanie wiadomości e-mail na adres biuro@pintravel.pl lub poprzez kliknięcie linku „Wypisz się” w stopce newslettera.

 

Twoje prawa

Zgodnie z obowiązującymi przepisami zapewniamy Państwu swobodny dostęp do danych osobowych, ich zmiany, poprawiania oraz usuwania. W każdym jednak przypadku wszelkie informacje odnośnie dostępu, zmiany, poprawiania oraz usuwanie swoich danych osobowych uzyskają Państwo kontaktując się z nami pod adresem e-mail: biuro@pintravel.pl lub telefonicznie 512054575 i 510756715.

 

Zabezpieczenie danych osobowych

W celu zminimalizowania zagrożeń jakie wiążą się z nieuprawnionym dostępem do zbiorów danych osobowych dokładamy starań, aby zapewnić właściwy poziom ochrony prywatności i bezpieczeństwa Państwa danych. Narzędzia, którymi się posługujemy zostały dobrane tak, by zapewnić należytą ochronę przetwarzania danych osobowych zgodnie z wymogami prawa.

 

Informacja o plikach Cookies

Cookies, czyli popularnie zwane ciasteczka (z języka angielskiego cookie oznacza ciasteczko) to niewielkie pliki tekstowe (txt.) wysyłane przez serwer WWW i zapisywane po stronie usługobiorcy, najczęściej na twardym dysku urządzenia, z którego Państwo korzystacie np. komputer, smartfon, tablet itp. Parametry ciasteczek pozwalają na odczytanie informacji w nich zawartych jedynie serwerowi, który je utworzył. Ciasteczka są stosowane najczęściej w przypadku liczników, sond, sklepów internetowych, stron wymagających logowania, reklam i do monitorowania aktywności odwiedzających.

 

Funkcje cookies

W ramach naszego Serwisu wykorzystujemy dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym, z którego Państwo korzystacie do czasu opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym usługobiorcy przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia.

 

W jaki sposób wykorzystujemy informacje zawarte w cookies?

Zazwyczaj dane zawarte w „ciasteczkach” są wykorzystywane do automatycznego rozpoznawania konkretnego usługobiorcy przez serwer, dzięki czemu może on wygenerować przeznaczoną dla niego stronę. Umożliwia to na przykład dostosowanie serwisów WWW, obsługi logowania, generowania statystyk itp. Jak to wygląda w praktyce?

Otóż serwer dzięki zapisywanym plikom cookies może sprawdzić, czy z danego komputera oddany został głos w sondzie. Ponadto dostosowuje na przykład reklamę znajdującą się na stronie WWW tak, aby nie wyświetlała się wielokrotnie dla tego samego usługobiorcy.

Używamy plików cookies w celu dostosowania zawartości stron internetowych do preferencji usługobiorcy oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych naszej witryny. Ponadto używamy ich w celu tworzenia anonimowych, zagregowanych statystyk, które pomagają zrozumieć w jaki sposób usługobiorca korzysta ze stron internetowych co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości, z wyłączeniem personalnej identyfikacji usługobiorcy.

Usługobiorca może jednak ustawić swoją przeglądarkę w taki sposób, aby pliki cookies nie zapisywały się na jego dysku, albo automatycznie usuwały w określonym czasie. Ustawienia te mogą więc zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym przesłaniu na urządzenie usługobiorcy. Niestety w konsekwencji może to prowadzić do problemów z wyświetlaniem witryny.

Tak się zmienia ustawienia przeglądarek, aby wyłączyć automatyczne zapisywanie cookies:

  1. Internet Explorer
  2. Chrome
  3. Safari
  4. Firefox
  5. Opera
  6. Android
  7. Safari (iOS)
  8. Windows Phone
  9. Blackberry